EMZİKLİLİKTE BESLENMEAnne sütü insan organizmasının büyümesine, gelişmesine, olgunlaşmasına yarayan her türlü besin öğesine ve diğer maddeleri içeren en uygun besin ve doğal beslenme şeklidir. Yeterli ve dengeli beslenen emzikli bir kadın günde yaklaşık 700 - 850 ml kadar süt üretir. İyi beslenmeyen ve sık doğum yapan kadınlarda günlük süt tüketimi azalır ve 400 ml'ye düşer. Bazı kadınlarda ise günlük süt salgılaması bir litrenin üzerine çıkabilir.
Emzirme sırasındaki enerji ve besin öğeleri ihtiyacı gebelikte olduğundan daha fazladır. Anne gebelikte iyi beslenmişse, ihtiyaçlarını kısmen karşılayabilecek yağ deposuna sahiptir. Emziklilik döneminde süt üretimi için gerekli olan enerjiyi gebelikte vücut yağı olarak depolanan yağdan ve tükettiği besinlerden karşılamaktadır. Eğer emzirme döneminde yeterli ve dengeli beslenilmezse vücut gerekli enerji, protein, mineral ve vitaminleri alamazsa depolardan harcamaya başlar buda annenin sağlığının bozulmasına ve yetersiz süt
salgılanmasına neden olur.
salgılanmasına neden olur.
Sabah:
Bir Bardak Şekersiz Süt,
Bir Yumurta,
Bir Kibrit Kutusu Kadar Beyaz Peynir,
Bir Dilim Kepek Ekmeği
Arada Acıkırsanız Bir Elma.
Öğle:
Bir Porsiyon Yağ Konmadan Yapılan Etli Türlü,
Bir Ufak Tabak Makarna (Yağ Koymadan Haşlanacak)
Bir Kase Yoğurt,
Bir Dilim Kepek Ekmeği.
Akşam Üstü
Bir Dilim Kepek Ekmeği ile Bir Dilim Beyaz Peynir.
Akşam:
Bir Kase Domates Çorbası,
Bir Balık Izgara,
Bol Salata,
Serbest Meyve.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder