5 Aralık 2011 Pazartesi

ÇOCUK RUH SAĞLIĞI- ANEKDOT ÖRNEĞİ

05.12.2011
14:40 Mickey bana gülüyor, yanıma gelip bişey söylemeden gidiyordu.
15:00 Mickey Mouse arkadaşlarına istedikleri müzik aletlerini götürdü. Bir arkadaşı Mickey'in her getirdiği aletleri beğenmeyince Mickey " Niye beğenmiyorsun? bunlar müzik aletleri" dedi. Tekrar oynamaya başladılar.
15:05 Güneş sınıfı, öğretmenlerini dinleyerek masaya toplandılar. Mickey "bu benim sandalyem!" diyerek arkadaşını yere itti. Sandalyesine oturdu ve oyuncaklarıyla oynadı.
15:10 Mickey'in arkadaşlarından birisi Mickey'in oyuncağını elinden aldı. Ve Mickey ağlamaya başladı. Öğretmen olaya müdahale ettikten sonra yerine oturan Mickey, oyuncağını alan arkadaşına "Bir daha dokunma sakın sakın" dedi. Bunu 3 defa tekrarladı
15:15 Mickey bebeğinin dişlerini fırçalıyor.
15:20 Mickey arkadaşıyla beraber oynuyor.
15:25 Mickey yerinden kalkarak pencere önündeki arkadaşlarının yanına gitti. "Bugün hava çok güzel" diye bağırdı. Dışarıya bakınca " Ay çıkmış,yaşasın ay çıkmış, çocuklar ay çıkmış, ay dede çıkmış! " diye bağırarak tüm arkadaşlarını pencereye topladı. Sınıfın ortasındaz zıplamaya başladı.
15:30 Mickey sandalyesine oturarak, bebeğinin dişlerini fırçalamaya devam etti. Öğretmen yemek vakti olduğunu söyledi fakat Mickey yerinden kalkmak istemedi. 
15:40 Mickey, arkadaşının kekini yemeye çalıştı. Ellerini ağzına soktu.
15:45 Mickey kekini yiyor.
15:50 Mickey 1 kek daha istedi ama onu yemedi.
16:00 Mickey hamur oynuyor. Arkadaşı hamurdan bıyık yapınca Mickey " bıyık çok pis kokar" dedi.
16:05 Arkadaşının hamuru yere düşünce Mickey, hamuru alıp arkadaşına verdi.
16:10 Mickey hamuru diş fırcasıyla fırçalamaya çalışıyor.
16:15 Mickey'in annesi geldi ve eve gitti.
DÜŞÜNCELERİM: Mickey arkadaşlarıyla oynamaktan zevk alıyor fakat oyuncaklarını alan arkadaşlarına kızıyor. Duygusal bir kişiliğe sahip bir çocuk. Ben bu durumda çocukların bencil kişiliğe sahip olduklarını; ailelerinden,yakın çevresinden etkilenip davrandıklarını farkettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder